Drugi broj Dnevnika Grahovljana

dnevnik
Poštovani čitatelji!
Izdali smo drugi broj Dnevnika Grahovljana. Dnevnik je namijenjen za isprint i dijeljenje našim ljudima, koji nemaju pristup internetu, kako bi mogli pratiti naše aktivnosti i događanja u rodnom kraju. Dnevnik možete preuzeti OVDJE, isprintati i dijeliti.
Želim vam svako dobro uz drugi broj našeg Dnevnika!

Tomislav Sarić Obljajski

Novi temelji na starim korijenima

Iz Korita nam stiže još dobrih vijesti! Ivica Bilandžija postavio je temelj za kuću u Koritima čime je otpočela gradnja još jedne kuće u ovom mjestu. Nikola Bilandžija izvršio je čišćenje starih temelja i zemljane radove kao pripremu za obnovu svoje djedovine. Gradnju i obnovu svojih kuća planiraju Jadranka Horvat i Marija Leš rođene Bilandžija, a u tijeku je ishođenje građevinskih dozvola.

Sveta Misa u Koritima

Uoči središnje proslave blagdana Svetog Ilije, u subotu 21. srpnja 2012. godine u Koritima je služena Sveta Misa. Svetu misu predvodio je don Mladen Kalfić. Na ovom euharistijskom slavlju su uz iseljene Korićane i župljane župe Bosansko Grahovo nazočili i sudionici malonogometnog turnira. Nakon Svete Mise nastavljeno je druženje u kući Mije Vulića u Koritima.
Slike je dostavio gospodin Josip Zelić:Pjesnička večer u Koritima

U večer, 20. srpnja 2012. godine, u sklopu proslave blagdana Svetog Ilije proroka, u Koritima –Bosansko Grahovo je održano Prvo pjesničko sijelo u čast don Jurja Gospodnetića. Svojim pjesmama predstavili su se slijedeći pjesnici:

Ante Nadomir Tadić Šutra,
Fabijan Lovrić,
Petar Vulić,
Anto Topalović, pučki pjesnik.

Doček posjetitelja je bio u kući Mije Vulića od kuda su se isti uputili pješice prema vidikovcu iznad sela. Don Juraj Gospodnetić je grahovski župnik koji je mučki ubijen 1941. godine, a Korita su selo koje je također stradalo u II. svjetskom ratu, kao i u Domovinskom ratu kada su ubijeni Mate i Manda Vulić. Posebno emotivan trenutak je bio čitanje pjesme ‘Korita’ Blaženke Jadras Vulić, unuke pok. Mate i Mande.
Također su čitane pjesme koje je prikupila časna sestra Celina Sarić, a koje opisuju život i ljude u Grahovu tridesetih godina prošlog stoljeća.

Slike nam je dostavio gospodin Josip Zelić. U galeriji se nalazi 48 slika. Kliknite na sliku ispod!

 

Sretan Uskrs

El Greco 'Uskrsnuće'
El Greco (1541-1614) Uskrsnuće

Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost.
(1Kor 15,53)

Dragi rođaci, prijatelji i čitatelji!

Sretan Uskrs žele vam Šimun, Jakov, Matko, Ana i Tomislav Sarić

Obitelj Lujanović krstila četvrto dijete

Nedavno je naša župa Sv. Ilije dobila svojeg najmlađeg člana – malu Božanu – četvrto djete Dragane i Predraga Lujanović.

Obitelj Lujanović svijetli je primjer oživljavanja naše župe i grahovskog područja, jer su se otac Predrag i majka Dragana odlučili trajno nastaniti u Grahovu.

S nedavno krštenom Božanom žive još brat Gabrijel te sestre Gabrijela i Marina.

U prilogu možete vidjeti nekoliko slika s krštenja male Božane Lujanović.