Grahovska prezimena

Kao plod istraživanja obiteljskih rodoslovlja, ističemo prezimena koja su minulih stoljeća dominirala područjem oko Grahovskog polja.

Prezimena Sarić, Duić, Vulić, Kardum, Bilanžija, Mandić, Aralica, Špiranović, Žulj, tkala su svoju povijest, često ispletenu teškim i nemirnim životom. Zadaća i cilj portala je prikupiti pojedinosti o ljudima toga kraja i minulog vremena, čije korijene mi danas, iako raseljeni po cijelom svijetu, u sebi nosimo. Ove su stranice zamišljene kao dinamičan i živ organizam, koji ćemo neprestano obogaćivati novim sadržajima, obavijestima i galerijama slika.

Iako smo daleko od zacrtanog cilja, u konačnici bismo željeli okupiti i zbližiti što više Grahovljana te na taj način ostaviti trag postojanja nekadašnjeg većinskog katoličkog življa u Grahovu.

Bilandžija

Sarić

Posjetite www.obitelj-saric.com

Kardum

Prezime Kardum je nastalo od turske riječi, a znači pobratim. Danas u Hrvatskoj živi oko 1270 osoba s prezimenom Kardum. Srodna su još i prezimena: Kardaš, Kardašević, Kardašić, Kardo, Kardoš, Kardun, Kardumović. Kardumi se u Ramljanima pojavljuju između 1755. i 1757. godine. Tu ih nije bilo 1711. godine. Kardumi su u Ramljane mogli doseliti iz …

1 comment

    • Kardum Dragutin on 21.12.2017 at 23:27

    Tražim povijest moje Familije od koje sam jedini živi ćlan. Moji su iz sela Kardumi kod Bosanskog Grahova izbjegli 1942 u selo Petrijevci kod Osijeka gdje sam ja rođen 1951 god. Bio bi sretan više o povjesti. Mama mi je rođena Samarđija

Leave a Reply

Your email address will not be published.