Drugi broj Dnevnika Grahovljana

dnevnik
Poštovani čitatelji!
Izdali smo drugi broj Dnevnika Grahovljana. Dnevnik je namijenjen za isprint i dijeljenje našim ljudima, koji nemaju pristup internetu, kako bi mogli pratiti naše aktivnosti i događanja u rodnom kraju. Dnevnik možete preuzeti OVDJE, isprintati i dijeliti.
Želim vam svako dobro uz drugi broj našeg Dnevnika!

Tomislav Sarić Obljajski

Sveta Misa u Koritima

Uoči središnje proslave blagdana Svetog Ilije, u subotu 21. srpnja 2012. godine u Koritima je služena Sveta Misa. Svetu misu predvodio je don Mladen Kalfić. Na ovom euharistijskom slavlju su uz iseljene Korićane i župljane župe Bosansko Grahovo nazočili i sudionici malonogometnog turnira. Nakon Svete Mise nastavljeno je druženje u kući Mije Vulića u Koritima.
Slike je dostavio gospodin Josip Zelić:Pjesnička večer u Koritima

U večer, 20. srpnja 2012. godine, u sklopu proslave blagdana Svetog Ilije proroka, u Koritima –Bosansko Grahovo je održano Prvo pjesničko sijelo u čast don Jurja Gospodnetića. Svojim pjesmama predstavili su se slijedeći pjesnici:

Ante Nadomir Tadić Šutra,
Fabijan Lovrić,
Petar Vulić,
Anto Topalović, pučki pjesnik.

Doček posjetitelja je bio u kući Mije Vulića od kuda su se isti uputili pješice prema vidikovcu iznad sela. Don Juraj Gospodnetić je grahovski župnik koji je mučki ubijen 1941. godine, a Korita su selo koje je također stradalo u II. svjetskom ratu, kao i u Domovinskom ratu kada su ubijeni Mate i Manda Vulić. Posebno emotivan trenutak je bio čitanje pjesme ‘Korita’ Blaženke Jadras Vulić, unuke pok. Mate i Mande.
Također su čitane pjesme koje je prikupila časna sestra Celina Sarić, a koje opisuju život i ljude u Grahovu tridesetih godina prošlog stoljeća.

Slike nam je dostavio gospodin Josip Zelić. U galeriji se nalazi 48 slika. Kliknite na sliku ispod!

 

Sretan Uskrs

El Greco 'Uskrsnuće'
El Greco (1541-1614) Uskrsnuće

Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost.
(1Kor 15,53)

Dragi rođaci, prijatelji i čitatelji!

Sretan Uskrs žele vam Šimun, Jakov, Matko, Ana i Tomislav Sarić

Naši novorođeni: KARLO I LEA SARIĆ

Trećeg ožujka rođeni su blizanci Karlo i Lea Sarić! Čestitamo roditeljima Aniti Diviš i Marjanu Sariću. Čekamo prve slike kako bismo mogli upotpuniti ovu vijest!

Obitelj Lujanović krstila četvrto dijete

Nedavno je naša župa Sv. Ilije dobila svojeg najmlađeg člana – malu Božanu – četvrto djete Dragane i Predraga Lujanović.

Obitelj Lujanović svijetli je primjer oživljavanja naše župe i grahovskog područja, jer su se otac Predrag i majka Dragana odlučili trajno nastaniti u Grahovu.

S nedavno krštenom Božanom žive još brat Gabrijel te sestre Gabrijela i Marina.

U prilogu možete vidjeti nekoliko slika s krštenja male Božane Lujanović.